Hazal Ocak (links) en Berat Albayrak (rechts)

Het parket van Istanbul wil 2 jaar gevangenisstraf vorderen voor Hazal Ocak, journalist van de oppositiekrant Cumhuriyet.

De journalist had gerapporteerd dat Berat Albayrak, minister van Financiën en schoonzoon van president Recep Tayyip Erdogan, een stuk land had gekocht op de plek waar nu het “controversiële” Istanbulkanaal komt.

Dat is opmerkelijk, want de aankoop zou hebben plaatsgevonden een jaar nadat Erdogan het Istanbulkanaal aangekondigd had.

Een eerste aanklacht tegen Ocak, voor laster, kwam er op 6 maart. Dat maakte Cumhuriyet op 18 april bekend. De procureur-generaal van Istanbul verzwaarde de aanklacht. Ocak werd nu aangeklaagd voor laster via de pers, wat een zwaardere misdaad is. Op 31 maart werd een nieuwe aanklacht geformuleerd, waarin het parket een gevangenisstraf van 1 tot 2 jaar vordert.

In de aanklacht stond ook dat er niets mis was met de aankoop van het stuk land door Albayrak. De aanklacht werd voorgelegd aan de 2de strafrechtbank van eerste aanleg in Istanboel. Ocak zal op 18 juni voor die rechtbank verschijnen.

Vertaling krantenkop: “SCHOONZOON KENT ZIJN ZAAKJES”

Op 20 januari verscheen het bericht van Ocak. Daaruit bleek dat Albayrak een stuk land van ongeveer 5 hectare had gekocht op de route van het Istanbulkanaal.

Ahmet Özel, de advocaat van Albayrak, bevestigde dat zijn cliënt inderdaad dat stuk land gekocht had, maar dat er niets mis was met de aankoop. Op 12 februari verbood het 7de Istanbulse en Anatolische vredegerecht alle berichtgeving over de fameuze aankoop, waaronder ook die van Gazete Duvar.

Erdogan noemde het Istanbulkanaal zelf zijn (gekke project). Het kanaal wordt gegraven ten Westen van Istanbul. Het zal de Zwarte Zee en de Zee van Marmara met elkaar verbinden, en een bijkomende waterweg vormen met als doel de drukke Bosphorus te ontlasten van scheepsverkeer. Het kanaal zal er ook voor zorgen dat het Europese deel van Istanboel een eiland wordt.

Met het megaproject wil Turkije een kunstmatige zeeweg tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara aanleggen. Het Istanbulkanaal moet 43 kilometer lang en 400 meter breed worden. Het zou parallel lopen met de Bosporus. De Turkse regering mikt op een capaciteit van 160 schepen per dag.

De oppositie bekritiseerde het project. Volgens de oppositie zal het project ervoor zorgen dat grond langs het kanaal veel duurder zal worden. Volgens bepaalde berichten werd langs de route van het kanaal al veel land opgekocht door Arabische zakenmensen, die hopen om daarmee grote winsten te maken.

K.L.

(Bron: Cumhuriyet)