De Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Kocias heeft maandag gezegd dat een militaire confrontatie tussen Turkije en Griekenland geen optie is en dat de problemen diplomatiek moeten worden opgelost.

LEES OOK: Griekenland zet 7.000 militairen in tegen Turkije: We verpletteren de Turken

De opmerking kwam te midden van de stijgende spanning tussen de twee landen. Deze is mede te wijten aan de arrestatie van Griekse soldaten op Turks grondgebied nadat ze illegaal de grens overstaken.

De Griekse minister gaf toe dat Griekenland niet over dezelfde financiële en infrastructurele capaciteiten beschikt als Turkije, maar wel de overhand heeft als het gaat om de aanschaf van defensiewapens.

De Griekse diplomaat zei ook dat de EU niet kan ingrijpen bij een gewapend conflict tussen de twee landen. Hij suggereerde dat andere landen in de regio, waaronder Iran, Rusland en de Arabische landen, wel op een dergelijke escalatie zouden reageren.

De fragiele banden tussen Turkije en Griekenland hebben een nieuw dieptepunt bereikt nadat Griekse rechtbanken opnieuw weigerden om 8 Turkse soldaten uit te leveren die medeverantwoordelijk waren voor de mislukte couppoging van juli 2016.

Sabah