Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder (Limburg) zou de Turkse TV-zender TRT hebben omgewisseld met een FETÖ-gelieerde kanaal. Dat schreef Taner Ikiz, een bezorgde inwoner uit Heusden-Zolder, op zijn Twitteraccount.

Ook andere inwoners uit Heusden-Zolder reageren op het bizarre incident. Yakup Manus bevestigt het verhaal aan onze redactie.

“Vorige week werd ik opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie. Toen ik zocht naar de Turkse tv-zender TRT was die verdwenen”, aldus Yakup in een schriftelijke mededeling aan onze redactie.

“Dit is schandalig”

“Vorige week ging ik naar het ziekenhuis om mijn broer te bezoeken”, zegt Fatih Kartal uit Heusden-Zolder aan onze redactie in een telefonisch interview.

“We zochten naar de Turkse TV-zender TRT, maar we vonden het niet. We kwamen wel een ander tv-zender tegen, met de naam MC tv, waar Engels werd gesproken en met de aanwezigheid van Turkse ondertiteling.

De tv-zender was duidelijk Fetullah Gülen gezind. Deze man is verantwoordelijk voor een dodelijke couppoging die in Turkije plaatsvond”, zegt Fatih. “Ik vind dit schandalig.”

Bron: DJT