Bill Gates reisde naar verluidt per helikopter naar het jacht Lana

Een van de rijkste mensen ter wereld, Bill Gates, mengt volgens geruchten zaken en plezier tijdens zijn vakantie in Turkije, aldus sozcu.com.tr.

De krant meldde dat Gates heeft ontbeten in de villa van een van de belangrijkste zakenmensen van Turkije.

De oprichter van Microsoft zou op zoek zijn naar ongeveer 741 hectare land om in te investeren binnen de grenzen van Muğla en Aydın, en hij zou contact hebben gehad met zakenmensen en bedrijven in Turkije over de aankoop.

Naar verluidt is hij van plan zijn vakantie in Bodrum voor dit doel met een week te verlengen.

Ongeveer een week geleden aangekomen met twee jachten, een 107-meter (350-voet) luxejacht genaamd “Lana” en de “Wayfinder” met 30 bewakers aan boord, begon Gates in Bodrum alvorens van baai naar baai te hoppen in Kuşadası, Didim, Gökova, Datça, Fethiye en Marmaris alvorens vandaag terug te keren naar Bodrum.

Nadat ze het anker hadden laten vallen in Cennetköy in Bodrum’s Gölköy district, kwamen Gates en zijn entourage volgens Sozcu ’s ochtends per speedboot aan bij de villa.

Dit is niet de eerste keer dat geruchten de ronde doen over Gates’ investeringen in Turkije.

In april doken op sociale media en enkele lokale nieuwssites speculaties op dat Gates 22.000 hectare landbouwgrond in Thracië zou hebben gekocht, waardoor de grondprijzen in het gebied snel de hoogte in gingen.

Gate’s laatste uitstapje naar Turkije, dat zondag begon in Bodrum, is zijn tweede bezoek aan Turkije in vier maanden.

Waarom koopt Bill Gates massaal gronden op in Turkije?

Bron: Sabah