Foto: Filantroop Bill Gates

Opportunisten hebben snel de geruchten verspreid dat Bill Gates, de oprichter van Microsoft, 22.000 acres landbouwgrond in Thracië, gelegen op het huidige grensgebied van Bulgarije, Griekenland en Turkije, heeft gekocht.

Landeigenaars die van de gelegenheid gebruik willen maken, proberen hun land tegen exorbitante prijzen te verkopen, met name aan Turken in het buitenland, waarbij sommigen tot 8.000 euro ($9.658,32) per perceel noteren.

Speculaties dat Bill Gates, een van de rijkste mensen ter wereld, grond in Thracië,  zou hebben gekocht, doken voor het eerst op in de sociale media en op enkele lokale nieuwssites.

Maar de kadastrale gegevens van de steden Edirne, Tekirdağ en Kırklareli in Thracië bevatten geen gegevens over land dat geregistreerd is onder de naam “Gates” of de “Bill and Melinda Gates Foundation”.

Makelaars en deskundigen waarschuwden het publiek om niet in de speculaties te trappen. Stadsplanner Namık Kemal Döleneken zei dat de geruchten worden gebruikt door degenen die al in de regio hebben geïnvesteerd om de waarde van hun land te verhogen.

“Speculanten beweren dat mensen buren van Bill Gates zullen worden als ze land in Thracië kopen. Er zijn al vele jaren veel investeerders in Thracië, dit is niet nieuw. Het gaat zowel om lokale bewoners als om buitenlanders. Maar wat er gezegd wordt over Bill Gates zijn slechts geruchten.

Degenen die hier al eerder geïnvesteerd hebben, hebben zulke geruchten nodig om hun plaats te evalueren en hun prijzen te verhogen, ik denk dat het een gerucht is om dit te onthullen. Dus hier is nieuws om de vastgoedmarkt, die vooral door de pandemie is gestagneerd, nieuw leven in te blazen, denk ik,” zei hij.

Bron: Sabah