Turkse studenten hebben een grote voorkeur voor Nederland met haar rijke geschiedenis en kwaliteitsvolle universiteiten die de meeste Engelstalige opleidingen van Europa aanbieden.

Nederland geldt als een van de beste Europese landen voor studenten die een universitaire opleiding wensen te volgen.

Turkse studenten willen naar Nederland

Sibel Paksoy, directeur van EDUMAR Counseling in Turkije, verleent advies aan Turkse studenten die naar Nederland vertrekken. Volgens haar is er een grote vraag vanwege Turkse studenten om naar Nederland te gaan:

“In Nederland studeren ongeveer 112.000 buitenlandse studenten. De universiteiten hebben meer dan 2000 Engelstalige opleidingen, de meeste van Europa. De kosten om in Nederland te studeren zijn relatief beperkt vergeleken met andere landen. Succesvolle studenten kunnen ook een gedeeltelijke of gehele beurs verkrijgen. Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding dienen studenten minstens een 6.0 te halen op een Engelse IELTS test. Alle Nederlandse universiteiten bieden een kwalitatief hoogstaand en divers onderwijs aan. Met een goede opleiding behaald in Nederland kunnen studenten verworden tot werkelijke wereldburgers.”

94% van de bevolking spreekt Engels

“Het Nederlandse volk kan gemakkelijk banden aanleggen met andere culturen en de bedrijfswereld. 94% van de bevolking kan Engels spreken wat de dagelijkse communicatie vergemakkelijkt. Vanuit Nederland is het gemakkelijk om naar andere landen te reizen. Daarom kiezen Turkse studenten meer en meer voor Nederland,” aldus Paksoy.

Varyanthaber

T.A.