Een Turkse aardrijkskundeleraar kreeg de verrassing van zijn leven toen hij eindelijk terugkeerde naar de school waar hij lesgaf, of in zijn woorden zijn echte “thuis”, in de noordwestelijke provincie Tekirdağ. De leraar kwam net terug na een zware behandelingsperiode van acht maanden om kanker te verslaan.

Nadat ze hadden vernomen dat hun geliefde leraar Muharrem Poyrazoğlu maagkanker had verslagen, besloten de leerlingen van de Cemile Yeşil middelbare school in het district Corlu om hem te verrassen en zijn gezonde terugkeer te vieren. Ze verzamelden zich langs de trap en op de bovenste verdiepingen in afwachting van zijn intrede in het gebouw.

De studenten begroetten hem met een uitgebreid liefdesvertoon en overgoten Poyrazoğlu met tientallen ballonnen, confetti, applaus en gejuich zodra hij binnenkwam. Ze begonnen toen “Senden Daha Güzel” te zingen, een iconische Turkse rocksong van Duman terwijl een groep een spandoek omhooghield met de tekst “welkom thuis”.

“Ik heb nog nooit iemand mooier gezien dan jou / ik heb nog nooit iemand zo speciaal gekend als jou,” gaat het liedje.

“Ik dank u allen; in de eerste plaats mijn grote familie, al mijn collega’s en onze schooldirecteur, mijn geliefde vrienden en al mijn studenten die me tijdens deze moeilijke acht maanden gesteund hebben door me te bellen, me te sms’en en me op te vrolijken met hun brutale en grappige video’s en foto’s. Ik hou van jullie allemaal,” zei hij in tranen, terwijl hij in een zee van kleurrijke ballonnen stond.

Veel studenten en docenten werden ook overspoeld door emoties, snikkend van blijdschap.

Sabah

T.A.