Het parket van Oost-Vlaanderen heeft voor het eerst informatie vrijgegeven over een gewelddadig incident in het centrum van Aalst, eind november.

Een Aalsterse Turk van 36 werd toen in elkaar geslagen. Een paar dagen nadien overleed hij aan zijn verwondingen.

De speurders zijn op zoek naar een verdachte die na de feiten op de vlucht sloeg. De Turkse gemeenschap in Aalst blijft achter met veel vragen en eist antwoorden.

Na een communicatieverbod door de onderzoeksrechter is er meer bekend over het overlijden van de 36-jarige Aalstenaar Yunus. Het parket liet weten dat er al meerdere personen verhoord zijn en dat er nog een persoon voortvluchtig is.

De feiten gebeurden in de nacht van 20 op 21 november in de Lange Zoutstraat in Aalst. De 36-jarige Yunus Calik werd er die nacht rond 1.30 uur aangevallen door meerdere personen.

De Belgische Turk kreeg trappen op het hoofd en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Er werd meteen een onderzoeksrechter gevorderd op verdenking van doodslag. Daarbij werden enkele verdachten opgepakt. Ze werden allemaal verhoord en sommigen zijn vrijgelaten onder zeer strenge voorwaarden.

Ook is er nog een verdachte spoorloos. De Belgische politie stelt alles in het werk om hem zo snel mogelijk te vinden.

“We willen die persoon zo snel mogelijk voorleiden bij de onderzoeksrechter, maar meer informatie kunnen we nu niet geven”, aldus een statement.

Bron: Belgische media