De 18-jarige Mustafa Çakır uit Zele, een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, is begin deze week heel onverwacht overleden na een hartaanval.

De 18-jarige Belgische Turk Mustafa zat in het zevende jaar in een school Lokeren.

“Mustafa was een modelleerling met veel potentieel. Mustafa zou binnen drie weken zijn 19de verjaardag vieren”, aldus de directeur.

“Ik vernam het dinsdagavond en heb nadien de collega’s op de hoogte gebracht. Mustafa had in de loop van de dag een hartaanval gekregen.”

Hulpactie

De directeur omschrijft de 18-jarige Mustafa als een modelleerling. “We kennen Mustafa als een leergierige jongeman met veel toekomstplannen”.

“Hij was ook heel bewogen. Zo was hij op school één van de organisatoren van een grote hulpactie op onze school voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.”

Ook de klastitularis van Mustafa reageert vol ongeloof. “Als klastitularis heb ik alleen maar lovende woorden voor Mustafa”, klinkt het.

“Hij was steeds opgewekt en vrolijk in de klas en enorm behulpzaam, ook naar leerlingen van andere klassen. Zowel zijn klasgenoten als ik zijn enorm verdrietig en we zullen hem missen. Ik wens dan ook de familie en vrienden heel veel sterkte.”

Vooruit in het leven

Ook collega leerkrachten Cristel en Marc onthouden enkel maar mooie herinneringen aan de 18-jarige Mustafa.

“Mustafa was een superleerling. We zijn trots op hem. Hij zette zich de afgelopen periode enorm in voor de mensen in Turkije”.

“Hij hielp geld inzamelen om tenten te kopen. Mustafa was een stralende motor in de lessen, iemand die echt wou bijleren en vooruitgaan. Die plotse wending is voor iedereen een schok.”

Mustafa Çakır woonde met zijn familie in Zele. Ook vanuit de Eyyub El-Ensari Moskee werd met ongeloof gereageerd.

Familieleden en vrienden reisden donderdag al af naar Turkije. De jongeman zal er vrijdag worden begraven.

Bron: Belgische media