Memet Murat (21)

Zaterdag in de late avond is de 21-jarige jongeman Memet Murat overleden in zijn woning in Lindeman, een woonwijk in de Belgische gemeente Heusden-Zolder, provincie Limburg.

Het Belgische parket startte het draaiboek van ongewone sterfgevallen op. Ruim honderd familieleden, vrienden en buren rouwden de hele nacht samen voor het huis.

De hulpdiensten werden afgelopen zaterdagavond nog verwittigd, maar ze konden niks meer doen voor de 21-jarige Memet Murat.

Omdat de doodsoorzaak niet meteen duidelijk was en het slachtoffer nog zo jong was, startte het parket Limburg het draaiboek van ongewone sterfgevallen op.

In de loop van de nacht kwam naast het parket ook een wetsdokter ter plaatse voor onderzoek. Dat onderzoek loopt nog volop. Er zal onder meer een autopsie op het lichaam worden uitgevoerd. De woning werd door de politie verzegeld.

Gezin steunen

De hele wijk Lindeman stond op zijn kop door het overlijden van de jonge Belgische Turk.

In de Olmenstraat kwamen ’s nachts meer dan honderd familieleden, vrienden en buren samen om te rouwen en het gezin te steunen.

De mama van de jongeman en zijn zus werden door de buren opgevangen. Zowel de mama en de zus zijn zwaar aangeslagen.

De 21-jarige Memet is geliefd in de buurt. De groep rouwenden bleef dan ook aan zijn woning staan tot de brandweer zijn lichaam zondagmorgen met een ladderwagen naar buiten droeg en hij met de lijkwagen werd weggebracht.

Bron: Belgische media