9 van de 10 Turkse vrouwen vinden zichzelf mooi volgens een recent onderzoek. Het resultaat van de survey werd bekendgemaakt tijdens de Schoonheidsconferentie in Amsterdam vorige week. Het onderzoek werd uitgevoerd door een wereldwijd bedrijf met meer dan 11,000 vrouwen in 11 landen.

Volgens de survey vindt 91% van de Turkse vrouwen zichzelf aantrekkelijk. 39% denkt dat mooi zijn een sleutelelement is om zelfvertrouwen te hebben. Anderzijds vindt 17% van de vrouwen in Turkije dat er door de maatschappij druk wordt uitgeoefend om er knap uit te zien.

30 procent van de Turkse vrouwen gelooft dat hun gevoel voor schoonheid geërfd is van hun moeder, terwijl 21 procent zei dat de schoonheidsperceptie van hun echtgenoten hun schoonheidszin beïnvloedt.

Indische vrouwen zijn het meest zelfzeker

Dezelfde survey onthulde dat Indische vrouwen de meest zelfzekere vrouwen ter wereld zijn als het gaat over schoonheid. 96 procent vindt dat ze mooi zijn. Bij de Russen omschrijft 81 procent van de vrouwen zichzelf als mooi, gevolgd door 73% bij de Chinese vrouwen, 65% bij de Amerikaanse vrouwen en 61% bij de Zuid-Koreaanse vrouwen. 41% van de Franse vrouwen vindt zichzelf aantrekkelijk, terwijl er maar 29% van de Britse vrouwen hetzelfde aangeeft in de survey.

Sabah