De terroristische groepering PKK heeft de moordpartijen op Koerdische politici hervat, die zich weigeren te houden aan het gruwelbeleid van de terreurgroepering. Op twee dagen tijd hebben ze twee leden gedood van de regerende AK-partij in zuidoost Turkije. De twee district vicevoorzitters werden beiden omgebracht in twee aparte incidenten.

Orhan Mercan, vicevoorzitter van de AKP

Orhan Mercan, vicevoorzitter van de AKP in het district Lice van de provincie Diyarbakir, werd vrijdagavond voor zijn huis neergeschoten en stierf later aan zijn verwondingen. PKK-terroristen vermoordden ook Aydin Ahi, vicevoorzitter van de AKP in het district Ozalp.

Aydin Ahi, vicevoorzitter van de AKP in het district Ozalp

Door succesvolle contra-terreuroperaties en een slechte samenwerking met lokale inwoners in de regio, is de PKK er vorig jaar niet in geslaagd om meer stedelijke gebieden te treffen. Als reactie heeft de terreurorganisatie, het aantal aanslagen gericht op politici, fel opgedreven.

Terreurgroepering

Mercan en Ahi zijn niet de eerste politici die slachtoffer zijn geworden van de terreurgroepering PKK. Vorig jaar werden er nog twee andere bestuurders gedood. Deyan Aktert, hoofd van het district hoofdkwartier van AK-partij in de zuidoostelijke provincie Diyarbakir, werd vorig jaar in oktober doodgeschoten in zijn werkruimte.

In de nasleep van alle moorden, nam PKK-leider Murat Karayilan verantwoordelijkheid op en bedreigde hij ook andere bestuurders en politici in de regio met de dood.

Necmettin Yılmaz

Niet alleen politici, ook ambtenaren zijn geregeld het doelwit van de PKK. Necmettin Yılmaz, een 23 jarige leerkracht, uit de zuidoostelijke provincie Sanliurfa, werd onlangs in de oosterse provincie Tunceli omgebracht door PKK-strijders.

Aybüke Yalçın

Op 9 juni doodde PKK-terroristen een andere jonge leerkracht. Aybüke Yalçın werd samen met haar collega’s aangevallen in haar auto terwijl ze door de zuidoostelijke provincie Batman reisde.

Sabah