Marokkaanse soldaten in Bobo Dioulasso

Marokko is van plan om Turkije’s in eigen land geproduceerde pantservoertuig Ejder Yalçın te kopen nu Nurol Makina zijn bereik uitbreidt van landen waaraan het het voertuig verkoopt, verklaarden bronnen.

Defensiebronnen vertelden de Turkse media dat het bedrijf in gesprek is met Rabat om de Ejder Yalçın te verkopen aan de Koninklijke Marokkaanse Strijdkrachten.

Ejder Yalçın is een gepantserd gevechtsvoertuig geproduceerd door Nurol Makina, een gepantserde voertuigfabrikant van de Turkse defensie-industrie.

De voertuigen genieten de voorkeur in vele landen in het Midden-Oosten, de Golf, Azië, Afrika en Europa.

Het gevechtsvoertuig is onlangs opgenomen in de inventaris van Hongarije, lid van de Europese Unie en de NAVO.

Daarmee werd het het eerste in Turkije geproduceerde pantservoertuig dat door een ander NAVO-land wordt gebruikt.

Nurol Makina’s Ejder Yalçın pantservoertuig, 31 maart 2017.

Ejder Yalçın is ontwikkeld om te voldoen aan de operationele behoeften van militaire eenheden en veiligheidstroepen in alle regio’s en onder alle terreinomstandigheden, inclusief woonwijken en plattelandsgebieden.

Met zijn hoge niveaus van bescherming en operationele capaciteit dient het voertuig als een beproefd platform in het operatiegebied.

De Ejder Yalçın, die ook deel uitmaakt van de inventaris van de Turkse veiligheidsdiensten, heeft verbeterde configuraties voor verschillende taken.

Turkije helpt Marokko met zijn droom: “Contract van 70 miljoen dollar”

Het gepantserde voertuig, dat een klasse leider is met zijn beschermingsniveau, mobiliteit en nuttig laadvermogen, heeft meer dan 10 configuraties, waaronder: Explosieve Vernietigings Voertuig; Lucht Verdedigings Voertuig; Commando-Controle Voertuig; Gevechtsvoertuig; Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleair (CBRN) Verkenningsvoertuig; Personeel Drager; Mijnen / Handgemaakte Explosieve Opsporing-Vernietiging Voertuig; Gepantserde Ambulance en Grensbewaking en Beveiliging Voertuig.

Bron: Sabah