A.Y., een 23-jarige man uit Bursa, beweerde dat hij werd neergestoken met een mes. Echter werd er onthuld dat het een verzonnen scenario was en dat de man zichzelf heeft gestoken uit angst voor zijn vrouw, omdat hij een som geld zou hebben kwijtgespeeld. De waarheid kwam te boven nadat een politieagent het fruitmes in de been van de man opmerkte.

Het incident vond plaats in het district Yildirim, een provincie in het westen van Turkije. De man belde de politie en deed een aangifte dat hij neergestoken werd door onbekenden.

Na de aangifte verzamelden de politie en de ambulance zich op de gegeven plaats. De man werd in de ambulancewagen geholpen, terwijl de politie op zoek ging naar de criminelen.

“Ik heb het geld kwijtgespeeld, daarom besloot ik om mezelf neer te steken.”

Het Bureau voor Preventie en Onderzoek van Misdrijven merkte op dat het mes waarmee de man neergestoken was, een fruitmes was. Dit kwam verdacht over bij de politieagenten, omdat criminelen geen fruitmes zouden gebruiken in dergelijke situaties.

Ook het verhaal van A.Y. kwam niet realistisch over. Ze besloten om de keuken in het huis van de man te inspecteren, om na te gaan of er dezelfde messen werden gebruikt. Er werden 5 andere identieke messen gevonden. Daaruit kon de politie besluiten dat de man zichzelf had neergestoken.

De politiegemeenschap van het district Yildirim ondervroeg de man opnieuw, nadat hij werd opgenomen in het ziekenhuis. “Ik heb het zelf gedaan. Ik heb het geld kwijtgespeeld. Ik ben niemand geld verschuldigd. Nadat het geld op was, heb ik mezelf neergestoken en aangifte gedaan. Ik dien geen klacht in. Ik heb spijt van wat ik heb gedaan”, luidde het.

Vermoedelijk zou de jongeman het spaargeld, 25.000 lira, van zijn vrouw hebben kwijtgespeeld, waarvoor hij ook een leugen had bedacht.

Bron: IHA

I.Y.