Foto: Sedat Peker

De gezochte Turkse maffialeider Sedat Peker zei dat hij van locatie zal veranderen nadat een persoon in een uitzending onthulde in welk hotel hij verbleef.

“Daarom zal ik een lange reis maken. Het is moeilijk om met familie te reizen, maar we zullen hier overheen komen zoals we alle ontberingen hebben,” zei Peker in een tweet op woensdag.

Hij maakte verder geen details bekend over zijn verblijfplaats, de uitzending of de omstandigheden waaronder deze tot stand is gekomen.

Peker, die in het buitenland woont om vervolging te ontlopen, heeft sinds begin mei in een reeks “tell-it-all”-video’s op YouTube vuile zaakjes tussen hoge Turkse ambtenaren en de maffia aan de kaak gesteld.

De onthullingen hebben president Recep Tayyip Erdoğan ertoe aangezet de staat van dienst van zijn regering in de strijd tegen de georganiseerde misdaad te verdedigen.

Peker zei dat de ongeplande reis betekende dat hij de publicatie van de laatste in een reeks video’s, gepland voor donderdag en zondag, misschien moest uitstellen.

Volgens sommige Turkse media verbleef Peker in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hij zei in februari dat hij op de Balkan verbleef.

De gangster zei maandag dat hij van plan was om het in de komende uitzendingen te hebben over de schoonzoon van president Recep Tayyip Erdoğan en voormalig minister van Financiën Berat Albayrak en vermeende onregelmatigheden bij de overname in 2018 van het grootste multimedianetwerk van Turkije door zakenman Yıldırım Demirören.

Peker zei dat zijn Twitter-account open zou blijven en dat hij het zou gebruiken mochten er zich “plotselinge ontwikkelingen” voordoen.

Dinsdag blokkeerde een Turkse rechtbank de toegang tot verschillende tweets van Peker waarin hij het had over vermeende misdragingen van een rechter die een regionale rechtbank voorzat, aldus internetwaakhond EngelliWeb.

Bron: Turkse media