(links) Ekrem İmamoğlu en (rechts) Recep Tayyip Erdoğan

De burgemeester van Istanbul, Ekrem İmamoğlu, heeft gezegd dat president Erdoğan jaloers op hem is.

“Hij kan me niet uit zijn hoofd zetten. Het lijkt wel of hij jaloers op me is. Ik ben me ervan bewust dat hij me met afgunst volgt,” zei İmamoğlu.

Burgemeester Ekrem İmamoğlu van Istanbul heeft gezegd dat president Recep Tayyip Erdoğan hem benijdt, eraan toevoegend dat hij er tevreden mee is.

“Hij kan me niet uit zijn gedachten krijgen. Het lijkt alsof hij jaloers op me is. Ik ben me ervan bewust dat hij me met afgunst volgt vanuit Ankara,” zei İmamoğlu, die van de belangrijkste oppositie Republikeinse Volkspartij (CHP) is, op 10 juni.

Zeggend dat alle burgers van Istanbul zijn werk op de voet volgen, merkte İmamoğlu op dat hij blij is met het feit dat Erdoğan ook volgt.

“Eerlijk gezegd, ben ik blij dat de heer president mij en ons werk volgt. Hij doet dat graag en daar ben ik oprecht blij om. Ik heb ook het gevoel dat hij ons mag en ik bewonder die sympathie. Sterker nog, ik voel dat er sprake is van bewondering,” zei İmamoğlu.

“Goed voor mij! Ik ben hier echt blij mee. Ik denk dat hij onze naaste volger is.”

İmamoğlu had ook een voorstel voor Erdoğan.

“Ik dank hem echt voor zijn interesse. Als hij wil, zou ik graag met hem een rondreis door Istanbul maken. Ik zou hem graag vertellen over onze werken en corrigeren wat hij ter plaatse verkeerd weet. Ik nodig hem uit voor deze plezierige rondleiding,” zei hij.

Bron: Turkse media