Een nieuwe taxiservice, die ernaar streeft om klanten een comfortabelere ervaring aan te bieden, is op 19 december haar diensten beginnen aan te bieden in Istanbul. Deze nieuwe dienst zal de concurrentie aangaan met Uber en niet-geregistreerde taxichauffeurs.

De eerste luxueuze taxi’s, die eigendom zijn van Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, worden ingezet in Istanbul. De nieuwe taxi’s, die negen passagiers kunnen vervoeren en uitgerust zijn met een mini-bar, zijn twee keer zo duur als gewone taxi’s.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi vermeldt dat het het aanbieden van deze luxueuze taxi’s is begonnen om niet-geregistreerde taxi’s tegen te gaan.

“Ons doel is om de strijd aan te gaan met Uber en ongeregistreerde taxichauffeurs. Ook willen we voorkomen dat taxichauffeurs oneerlijk hoge prijzen vragen,” vertelde Lami As, één van de chauffeurs van de nieuwe taxi’s, aan het door de overheid gecontroleerde Anadolu Agency.

Naast de nieuwe luxueuze taxi’s, zullen er tegen het einde van dit jaar ongeveer 200 elektrische taxi’s in de straten van Istanbul rijden, zo meldde het hoofd van de İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (ITEO), Yahya Uğur, eerder in oktober.

Hürriyet