Leraren in een Turkse school in Izmir zijn van plan om een aanvraag te doen bij het Guinness Book of World Records. Ze zouden de aanvraag doen omdat ze 33 tweelingen en een drieling hebben die aan de school studeren.

“We willen onze studenten in de recordboeken zien”

De school, Makbule Suleyman Alkan Secundaire school, bevindt zich in het Buca-district en is buitengewoon door het hoge aantal tweelingen en de drieling die er studeren.

“We begonnen met het aannemen van studenten en beseften dat we 33 tweelingen en een drieling hebben in onze school. We kunnen ons aanmelden bij het Guinness World Records met deze cijfers. Onze provinciedirecteur van nationale educatie steunt ons hierin. We zullen onze studenten in de recordboeken zien,” aldus Bertan Cetin, de directeur van de school.

Een van de ouders van de tweelingen, Ozlem Guktekin, zei: “Het zou fantastisch zijn om ons aan te melden bij de recordboeken, zowel voor Izmir als voor heel Turkije.”

Moeilijk, maar de moeite waard

Zeliha Soysal is de moeder van de drieling. Ze zegt dat haar kinderen erg succesvol zijn en dat ze trots op hen is.

“Soms is het moeilijk om met drie kinderen van dezelfde leeftijd om te gaan, maar telkens ze me aanspreken met “Moeder”, vergeet ik al mijn problemen,” vertelde Soysal.

Anadolu