Taxichauffeurs in Istanbul, die in het verleden de krantenkoppen haalden omdat ze klanten fysiek mishandelden, hebben woensdag opnieuw de woede van het publiek opgewekt nadat de beelden van een dergelijk incident waren opgedoken.

Op de beelden, afkomstig van een bewakingscamera, is te zien hoe een taxichauffeur een vrouwelijke klant met geweld uit de achterbank sleurt, met haar hoofd tegen de deur slaat alvorens haar ruw op de grond te duwen en terug naar de bestuurderszetel te gaan.

De vrouw sprong vervolgens overeind en probeerde de auto te stoppen door op de motorkap te springen, maar de chauffeur reed weg.

Het incident vond plaats in Ataşehir, een district aan de Aziatische kant van Istanbul, op dinsdag en de vrouw werd geïdentificeerd als Kawtar Hadir (26), een Franse burger van Marokkaanse afkomst en de bestuurder was Ercan Yaman.

Ze beschuldigde de bestuurder ervan te hebben geprobeerd haar te bedriegen. De toeriste diende een strafklacht in tegen Ercan Yaman, die door de politie werd ondervraagd en vrijgelaten.

Zijn auto werd in beslag genomen toen de politie ontdekte dat hij geen werkvergunning had, terwijl tegen hem een onderzoek loopt wegens beschuldiging van opzettelijke verwonding.

Kawtar Hadir vertelde de politie dat ze argwaan kreeg over de bestuurder toen hij een langere route nam om haar naar haar bestemming te brengen. Ze had een navigator app op haar mobiele telefoon en toen ze dat merkte, probeerde ze uit de taxi te stappen, zei ze in haar getuigenis.

“Hij zei me dat ik 7,2 dollar (TL 107) extra moest betalen als bruggentol, maar hij bleef rondjes rijden. Ik zei hem dat ik eruit wilde stappen. Hij stond erop de brugtol te betalen of me via een langere route te brengen. Uiteindelijk stopte hij en stemde ermee in me $4,7 (TL 70) te laten betalen maar ik zei hem dat ik een klacht zou indienen. Toen ik uitstapte, kwam hij naar me toe en sloeg me eerst. Daarna gooide hij me op de grond,” zei ze.

Ercan Yaman vertelde Ihlas News Agency (IHA) dat de vrouw probeerde zijn ogen “uit te steken” na hun ruzie.

“Ik bood aan om haar door de Euraziatunnel te brengen, maar ze accepteerde niet dat ik extra geld moest betalen als tunneltol. Ze wilde uitstappen en ik vroeg haar te betalen voor de afstand die ze tot nu toe had afgelegd. Ze viel me aan en ik handelde uit zelfverdediging,” zei hij.

Bron: Sabah