Sulaymaniyah, Irak – De Koerdische Regionale Overheid heeft Turkije bedankt voor de snelle hulp die ze heeft verleend aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in het noorden van Irak.   

“We bedanken Turkije, het Turkse agentschap voor het beheer van noodsituaties (AFAD) en het Rode Kruis voor hun snelle reactie en hulp,” zei Safeen Dizayee, woordvoerder van de KRG, op Twitter.

Turkije spoedde zich naar de slachtoffers van de aardbeving die een kracht had van 7,3 op de schaal van Richter.

Volgens het Twitteraccount van het AFAD werden er dadelijk na de beving 5.000 tenten, 7.000 dekens, 92 personeelsleden en 11 voertuigen opgestuurd naar het Iraaks-Iraanse grensgebied.

De aardbeving maakte minstens 328 slachtoffers in Iran en 7 in Irak.

Slachtoffers

Ook Muhammed Nasih Hassan, gouverneur van Darbandikhan, het meest getroffen district in de Iraakse provincie Sulaymaniyah, prees de Turkse Rode Halvemaan voor het helpen van de slachtoffers.

Hassan deelde mee dat ook de Darbandikhan Dam ernstig is getroffen door de beving.

“We hebben twee teams met deskundigen uit Irbil en Bagdad naar de dam gestuurd om de schade op te meten,” zei de gouverneur.

“De schade aan de dam vormt een uitzonderlijk groot risico voor het district en de hele regio. Daarom dat we er alles aan doen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen,” aldus Hassan.

Anadolu