Israël hekelt Greta Thunberg nadat ze Palestijnen in Gaza steunt

Wie zich in de toekomst op wat voor manier dan ook met Greta identificeert, is in mijn ogen een aanhanger van terreur’, aldus de woordvoerder van het Israëlische leger.

Het Israëlische leger haalde vrijdag hard uit naar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, nadat ze een bericht had gestuurd waarin ze de Palestijnen steunde en een commentaar onderschreef waarin ze zei dat er een “genocide” werd gepleegd in Gaza. Bekijk hier de beelden.

Thunberg zei dat “de wereld zich moet uitspreken en moet oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, gerechtigheid en vrijheid voor de Palestijnen en alle getroffen burgers,” nu de oorlog tussen Israël en Hamas escaleert en dreigt uit te groeien tot een regionaal conflict.

Thunberg deelde op haar Instagram-account ook een bericht van een in Duitsland gevestigd pro-Palestijns account dat zegt dat er een genocide plaatsvindt in Gaza.

In een reactie vertelde Arye Sharuz Shalicar, woordvoerder van het Israëlische leger:

“Wie zich in de toekomst op welke manier dan ook identificeert met Greta, is in mijn ogen een aanhanger van terreur.”

Hij voegde eraan toe: “Want wat Greta doet, dat ze nu solidariteit toont met Gaza terwijl ze met geen woord rept over de massamoorden op Israëli’s, laat zien dat ze eigenlijk niet voor de Palestijnen is, maar dat ze de terreur van de Palestijnen of Hamas en de Islamitische Jihad onder de tafel veegt alsof het niet bestaat.”

In heel Europa zijn pro-Palestijnse protesten uitgebroken en regeringen, waaronder die in Frankrijk en Duitsland, willen daartegen optreden.

Bron: Britse media