MHP-leider Devlet Bahçeli heeft gezegd dat “separatistische kebabzaken” ook verantwoordelijk zijn voor de werkloosheid in Turkije, wat verbazing wekte omdat onbekend is wat hij met die uitdrukking bedoelde.

De Turkse rechtse leider van de Nationalistische Beweging Partij (MHP), Devlet Bahçeli, heeft verrassend genoeg de eigenaars van kebabzaken de schuld gegeven van het werkloosheidsprobleem in Turkije.

In een toespraak tot leden van zijn partij tijdens een fractievergadering op 5 oktober zei Bahçeli dat de door hem genoemde kebabzaken terreur helpen en aanzetten.

Zijn uitspraken wekten verbazing omdat hij niet verduidelijkte wat hij met de uitdrukking bedoelde.

De 73-jarige leider gaf commentaar op de stijgende voedselprijzen en werkloosheid in Turkije toen hij uit het niets zijn aandacht verlegde naar kebabzaken.

“Ik vind degenen die klagen over extreme stijgingen van de voedselprijzen op een oprechte manier gelijk hebben. Ik zeg niets tegen hen,” zei Bahçeli, die opmerkte dat de autoriteiten het gemunt hebben op opportunisten die ongewoon winst willen maken met de voedselprijzen.

Volgens Bahçeli zijn er bepaalde groepen die misbruik maken van de oprechte klachten van de burgers.

“Het is echter onze plicht om degenen die misbruik maken van de inspanningen van onze burgers te herinneren aan de tragische kosten van terreur. Separatistische kebabzaken die terreur steunen zijn ook verantwoordelijk voor werkloosheid,” zei hij, waardoor verwarring ontstond op de sociale media.

Het is gebruikelijk dat Bahçeli alle tegenstanders van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) en meer in het algemeen de Volksalliantie als “terroristen” bestempelt.

Bron: Hürriyet