Foto: Johan Derksen

Johan Derksen is niet te spreken over de houding van de KNVB in aanloop naar het WK in Qatar.

Ook stelt de voetbalanalist dat het Nederlands elftal een statement moet maken als het deze week tegen Turkije speelt.

Nederland gaat woensdag op bezoek bij Turkije voor de start van de WK-kwalificatiecyclus. Vrijdag werd in een Nederlands praatprogramma gesuggereerd dat de spelers van Oranje dinsdag met een statement tegen het land zullen komen.

Derksen maakt van de gelegenheid gebruik om zich uitermate kritisch uit te laten over Turkije.

video

Corona perst het voetbal door een dwangbuis van topsnelheid. De spelers van Oranje kwamen maandag bijeen voor een bliksemsnelle voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Turkije, woensdag in Istanbul.

Maar eerst moet Oranje dus op het WK zien te geraken en dat is een best lastige opgave.

Alleen de nummer 1 plaatst zich direct, een positie waarvoor normaliter drie landen in aanmerking komen: Nederland, Turkije en Noorwegen, dat een van de beste spitsen ter wereld in het veld kan brengen, Erling Braut Haaland.

Alle teams uit de poules zullen elkaar twee keer treffen in een uit- en thuiswedstrijd tussen maart en november 2021. De 10 nummers 1 kwalificeren zich rechtstreeks, de 10 nummers 2 spelen playoffs.

De andere landen zijn Montenegro, Letland en Gibraltar. De nummers twee van de groep spelen in een play-off, met twee landen uit de Nations League, om uiteindelijk nog drie plekken.

De Boer toonde zich blij met het programma. Turkije-uit is lastig, maar zonder publiek mogelijk iets makkelijker. Daarna volgt zaterdag Letland-thuis in Amsterdam, voor 5000 toeschouwers als onderdeel van fieldlab-onderzoek.

Qatar in 2022

Op woensdag 24 maart begint het Nederlands elftal aan de kwalificatiereeks voor het WK voetbal in Qatar in 2022. Turkije-uit is om 18.00 uur de eerste wedstrijd.

Nederland is in Groep G van de Europese kwalificatie voor het WK in 2022 gekoppeld aan Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar. De winnaar van de groep gaat naar het WK, de nummer twee speelt play-offs.

Bron: Nederlandse media