Bondscoach Frank de Boer

De ploeg van bondscoach Frank de Boer begint de kwalificatiereeks richting het WK van 2022 in Qatar met een uitwedstrijd tegen Turkije. Het Nederlands elftal speelt op woensdag 24 maart tegen de Turken.

Drie dagen later staat een thuiswedstrijd tegen Letland op het programma dat de Europese voetbalbond UEFA een dag na de loting publiceerde. Op 30 maart volgt dan een uitwedstrijd tegen Gibraltar.

De Nederlandse bondcoach sprak eergisteren al de hoop uit dat Oranje in groep G start met een uitwedstrijd tegen Turkije.

“Meteen Turkije-uit zou wel lekker zijn. Want tegen die tijd zijn er misschien nog steeds geen toeschouwers welkom”, aldus de bondscoach, die het fanatisme van de Turkse voetbalfans kent. “Ik zou in maart ook wel tegen Noorwegen willen spelen.”

Turkije en Noorwegen springen er natuurlijk duidelijk bovenuit”, concludeerde bondscoach Frank de Boer. “Dat zijn landen waar je van moet winnen, maar waar je niet zomaar even van wint.”

Kansloze nederlaag

Vergeleken met de kansloze 3-0 nederlaag tegen Turkije in Konya vijf jaar geleden is het Nederlands elftal gegroeid, vindt De Boer. “Turkije is traditioneel gewoon een lastige tegenstander, met veel emotionele fans in de uitwedstrijd en thuis misschien wel hetzelfde.”

De Boer doelt natuurlijk op de grote aanhang die de Turkse ploeg ook in Nederland heeft, al is het zeer de vraag of de coronapandemie al voldoende onder controle zal zijn om dat gepassioneerde publiek ook toe te laten.

Maar ook op het veld verwacht De Boer vuur: “Turkije is weer in opkomst, met heel goede jonge spelers.”

Bron: BNM