De Turkse muzikant Bilal Göregen wil voor de toekomstige Amerikaanse president, Joe Biden, darbuka spelen en hem feliciteren met zijn overwinning.

“Ik wil Biden feliciteren en darbuka voor hem spelen. Biden is zeer democratisch. Ik hou erg veel van hem,” zei de slechtziende Göregen in een interview met Anadolu Agency (AA).

“Democratie, vrijheid en gelijkheid zijn in feite waarden die ieder mens zou moeten verdedigen. Dus ik feliciteer Joe Biden als iemand die deze waarden verdedigt.”

Een video van Göregen waarin hij het populaire Finse lied “Ievan Polkka” speelt op de darbuka, is onlangs viraal gegaan op sociale media. In de grappige opname is eveneens te zien hoe een kat met haar hoofd wiegt en meegeniet van de drumgeluiden.

Göregen deelde de video begin november op zijn YouTube-kanaal en ontving binnen de maand miljoenen views en likes. Ook werden er parodieën gemaakt op zijn video, die door miljoenen mensen over de hele wereld werden gedeeld.

Supporters van Joe Biden hebben een animatie van een dansende Donald Trump toegevoegd aan de video, kort nadat bekend raakte dat hij de presidentsverkiezingen niet zou winnen. Göregen werd hierdoor wereldberoemd te midden van de gespannen Amerikaanse verkiezingen.

YouTube heeft een bericht gedeeld op zijn officiële Twitter en Instagram-accounts waarin Göregen’s virale video wordt beschreven en gebruikers worden uitgenodigd om zich te abonneren op zijn kanaal.

Over zijn muzikale vaardigheden zei Göregen het volgende: “Ik kan hier niet bescheiden over doen. In Turkije speelt iedereen darbuka, zingt iedereen liedjes en maakt iedereen muziek. Maar ik ben de enige in dit land die slaginstrumenten kan bespelen en met de mond verschillende ritmes kan nabootsen.”

De 32-jarige Göregen is in Turkije al 10 jaar bekend, onder meer door zijn deelname aan een talentenwedstrijd op televisie.

Sabah

O.A.