Meral Akşener, voorzitster van de Turkse oppositiepartij IYI Parti, heeft eerder deze week felle kritiek geuit op het lopende debat over het bezoek van een CHP-lid aan het presidentieel paleis.

 

Akşener riep de regering op om zo snel mogelijk terug over te gaan tot haar agenda.

“Zoals jullie zelf al wel hebben gemerkt, krijgt het bezoek van onze republikeinse CHP-collega’s aan het presidentieel paleis, veel media-aandacht. We moeten in ons achterhoofd houden dat de waarheid vroeg of laat aan het licht komt,” zei Akşener tijdens een partijvergadering.

 “Onze natie heeft nood aan oplossingen. Kijk waar de regering mee bezig is. Het is een schande,” haalde ze aan.

Akşener is van mening dat de Turkse regering nieuwsberichten omzet in een dagelijkse realityshow.

“We praten hier gewoon over wie er een bezoekje heeft gebracht aan het presidentieel paleis. Ik vraag me eerder af wie president Erdogan heeft kunnen overtuigen om de installatie van filters in onze thermische centrales uit te stellen,” zei de politica.

Het Turkse parlement keurde op 21 november een voorstel goed dat de installatie van filters in 15 schoorstenen van thermische centrales, met 2.5 jaar uitstelt. Voorafgaand aan de motie hadden de thermische centrales tot 1 december om de filters te installeren.

“Deze centrales zullen onze kinderen, onze grond en ons water nog twee en een half jaar lang blijven vergiftigen. Heeft u zelf ging kinderen en kleinkinderen? Voelt u zich niet verantwoordelijke voor de schadelijke lucht die ze zullen moeten inademen,” haalde Akşener aan.

“Keer terug naar de realiteit. Focus op de problemen van ons land. Probeer oplossingen te zoeken en verspil onze tijd niet aan complotten en nutteloze zaken,” concludeerde ze.

Hurriyet

O.A.

Turks president Erdogan: ‘Dan stap ik op als politicus’