Istanbul bereidt zich voor op winterweer

De gemeentelijke overheid van Istanbul bereidt zich voor op de komende wintermaanden. Over de hele stad wordt 235.000 ton strooizout klaar gehouden om bij sneeuwval de straten vrij te kunnen houden. Daarvan zal zo’n 60.000 ton zout worden verdeeld onder de districten in het Aziatische deel van de stad.

Dit zal gebeuren vanuit een opslagplaats in het district Kartal. Ayhan Tas, manager van de dienst voor coördinatie bij rampen van de stad Istanboel (AKOM), zegt dat zijn dienst in er in de winter verantwoordelijk voor is dat iedereen zich veilig kan verplaatsen. “We hebben 71 punten waar zout bijgevuld kan worden, en daarbij horen 7.000 werknemers. We hebben ook 300.000 voertuigen en zware machines. In dergelijke situaties reageren we op de meldingen van bijna 60 systemen die ons tijdig waarschuwen”, zegt hij.

De gemeente zal de districtsautoriteiten ook helpen bij hun voorbereidingen. Zo stuurt de gemeenteraad een zoutvoorraad naar elk district. De grootte hangt af van het aantal inwoners in een district en van de totale lengte van de wegen.

(Bron: Hürriyet)