Yuval Steinitz, Benjamin Netanyahu en Tzahi Braverman

De Israëlische minister van Energie, Yuval Steinitz, benadrukte het belang van het EastMed-pijpleidingproject en sprak de hoop uit dat Ankara zich in de toekomst zal aansluiten bij het Oostmediterraan Gasforum.

Yuval Steinitz zegt dat Tel Aviv bereid is om samen te werken met Turkije op het gebied van aardgas in het oostelijke Middellandse Zeegebied.

Steinitz sprak dinsdag met de pers over het gaspijpleidingproject (EastMed) tijdens een bezoek aan de Grieks-Cypriotische regering.

Hij onderstreepte het belang van de onderzeese pijpleiding, die volgens hem de langste en diepste zou worden ter wereld en hoopt dat het project binnen vijf jaar zou worden voltooid.

Verder merkte hij op dat Israël al eerder gesprekken had gevoerd over de export van gas naar Turkije, maar dat dit nog niet tot resultaten heeft geleid.

Israëlische minister van Energie, Yuval Steinitz,

Steinitz hoopt ook dat Ankara zich in de toekomst zal aansluiten bij het Oostmediterrane Gasforum. De Israëlische minister arriveerde eerder in Grieks-Cyprus en woonde de ondertekeningsceremonie bij van een overeenkomst om de elektriciteitsnetten van de twee landen én Griekenland met elkaar te verbinden.

EastMed is een 1900 km lange aardgaspijpleiding die van Israël naar Griekenland en vervolgens naar Italië loopt.

Critici hebben gezegd dat het niet mogelijk zal zijn om de pijpleiding te vullen met de huidige gasreserves voor de Middellandse Zeekust van Israël.

Zelfs als Egypte wordt toegevoegd aan het project zal de haalbaarheid afhangen van mogelijke nieuwe gasontdekkingen in de regio.

TRTworld

O.A.