Bergtop van Uludağ zichtbaar vanuit Istanbul

Deze week konden de inwoners van Istanbul met ontzag de top van de Uludağ aanschouwen. Die kan je nu van kilometers ver zien, omdat er nu een pak minder luchtvervuiling is door de lockdowns in het weekend.

De Uludağ is de hoogste berg van Noordwest-Turkije. Die is nu vanuit Istanbul zichtbaar geworden, doordat de luchtvervuiling drastisch verminderd is door de lockdowns in het weekend.

De inwoners van Istanbul postten foto’s die ze vanuit hun huizen maakten, waarop de top van de berg duidelijk te zien is.

“Voor het eerst in jaren is de met sneeuw bedekte Uludağ duidelijk zichtbaar vanuit Istanbul. Zo weinig luchtvervuiling is er door de lockdown,” schreef een socialemediagebruiker.

Dit komt uiteraard doordat de luchtkwaliteit de voorbije weken drastisch verbeterd is. Alle auto’s werden aan de kant gezet en de luchtvaartmaatschappijen annuleerden hun vluchten als gevolg van de coronapandemie.

Het weekend van 18 en 19 april was in Turkije het tweede weekend op rij dat 31 provincies, waaronder Istanbul, in totale lockdown gingen.

Op 17 april rapporteerde Turkije nog eens 126 nieuwe coronadoden. De dodentol staat nu op 1769.

Bron: Sputnik

S.V.R.