Op zaterdag ontvangt regerend landskampioen Galatasaray Fenerbahçe voor een Istanboelse derby. Deze staat ook bekend als de intercontinentale derby. De aftrap van de match in de Turkse Super Lig zal om 20 uur [Tijd in Turkije] gegeven worden in het Türk-Telekomstadion.

Vandaag 19:00 (Tijd in Brussel)

De drie topclubs uit Istanboel van het vorige seizoen: Galatasaray, Beşiktaş en Başakşehir,begonnen dit seizoen met een valse start. Na vijf speeldagen heeft Fenerbahçe 10 punten, Galatasaray 8 en Beşiktaş 5, en Başakşehir 8.

Vanavond is het de 390ste keer dat de twee traditionele grootmachten uit Istanboel het tegen elkaar opnemen. Hun eerste krachtmeting was 110 jaar geleden. Fenerbahçe kon 146 keer winnen en Galatasaray nam de overwinning 123 keer mee naar huis.

In deze derby’s scoorden de gele kanaries van Fenerbahçe in totaal 535 doelpunten, terwijl de leeuwen van Galatasaray 485 keer het net troffen.

In de Super Lig kon Fenerbahçe 50 keer winnen en Galatasaray 35 keer. In de laatste 9 confrontaties tussen de ploegen kon Galatasaray niet winnen. Van deze wedstrijden werden er 3 gewonnen door Fenerbahçe en eindigden er 6 in gelijkspel.

Van de andere clubs uit Istanboel moet Beşiktaş zondag naar Trabzonspor en ontvangt Başakşehir vanavond Çaykur Rizespor.

Bron: Sabah