Ekrem Imamoğlu, die verkozen werd als burgemeester van Istanbul en nu opnieuw kandidaat staat, was gast bij Okan Bayülgen op het kanaal TV100. Imamoğlu kon op veel applaus rekenen van het jonge publiek in de studio. Hij sprak onder andere over de prijsverminderingen voor studenten.

Bayülgen vroeg aan Imamoğlu of hij een “project” is zoals vaak wordt beweerd in regeringsgezinde media.

Imamoğlu antwoordde met “ja, ik ben een project”:

“Ja, ik ben een project. Maar ik zal je zeggen wat voor project. Ik ben een kind dat is geboren en opgegroeid in een huis van 60 vierkante meter in een dorpje in Trabzon waar drie koppels met al hun kinderen samen moesten leven. Ik ben opgegroeid met het dorpsleven. Ik leerde hoe ik handel moest drijven vooraleer ik leerde lezen en schrijven. Ik moest als kind geld verdienen. Mijn vader was aannemer maar hij maakte van mij een gewone bouwvakker. Mijn grootouders hebben mij grootgebracht in een patriarchale omgeving. Ik ben iemand die zich door deze ervaringen verantwoordelijk voelt. Daarom ben ik de politiek ingegaan. Dit is allemaal een project. Dit project is een project van de Republiek van Atatürk: een project dat mij uit een klein dorp heeft gehaald en burgemeester van Istanbul heeft gemaakt.”

Odatv.com

T.A.