Een vijfde persoon is overleden na de frontale botsing van twee auto’s in Hannover-Marienwerder. Bekijk hier alle beelden.

Het gaat om een 17-jarige. Een andere inzittende raakte ernstig gewond bij het ongeluk.

Volgens de politie had een BMW met drie inzittenden maandagavond de rijbaan verlaten en stak over naar de tegemoetkomende rijstrook.

Daar botste de auto frontaal op een tegemoetkomende Nissan, die ook drie mensen vervoerde. De 19-jarige bestuurder van de BMW, zijn vrouwelijke passagier van dezelfde leeftijd en de 21-jarige passagier in de Nissan overleden op de plaats van het ongeval.

Een 20-jarige passagier in de Nissan bezweek dinsdagavond in het ziekenhuis aan zijn ernstige verwondingen. De politie maakte donderdag bekend dat de 17-jarige passagier in de BMW nu ook is overleden.

Aan het begin van de week botste de auto van expats in Hannover frontaal op elkaar. Arsen, die ernstig gewond in het ziekenhuis werd opgenomen, kon ondanks alle interventies niet worden gered. Het aantal personen dat het leven liet, steeg tot 5.

In de verklaring van de politie stond dat de 17-jarige zware Arsen, die met zware verwondingen in het ziekenhuis was opgenomen, ondanks alle interventies zijn gevecht voor het leven had verloren.

Ten tijde van het ongeluk stierven 3 jongeren ter plaatse en een slachtoffer overleed de dag ervoor in het ziekenhuis. Bekijk hier alle beelden.

Bloemen achtergelaten 

Vrienden en enkele familieleden van de slachtoffers van het verkeersongeval gingen naar de plaats van het ongeval, staken kaarsen aan en legden bloemen neer.

Tijdens de herdenkingsceremonie viel de zus van de overleden BMW-rijder flauw en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ooggetuigen vertelden dat de jonge vrouw die de plaats van het ongeluk wilde zien, flauwviel door het verdriet dat ze voelde op de plek waar ze haar broer verloor.

“Veel mensen voelen je pijn met je mee”

Claudio Provenzanzo (SPD), burgemeester van het district Garbsen waar het ongeluk plaatsvond, bezocht ook de plaats van het ongeluk, legde bloemen neer en betuigde zijn medeleven aan de families.

“Het ongeluk heeft in heel Garbsen verdriet veroorzaakt. Veel mensen voelen met jullie mee,” zei Provenzanzo. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag zal een minuut stilte in acht worden genomen voor de doden.

Oudste 21 jaar

Daim M. (21) in de Nissan overleed ter plekke, terwijl Can K. (20) in dezelfde auto in het ziekenhuis overleed.

In de BMW stierven de bestuurder Masal (19) en Ebru (19) die voorin zat bij het ongeluk. Koray A., de bestuurder van de Nissan die het ongeluk overleefde, werd geopereerd aan zijn been.

Autopsie op dodelijke slachtoffers

De 21-jarige bestuurder van de Nissan raakte ernstig gewond bij het ongeluk. Een politiewoordvoerder zei woensdag dat het nog niet mogelijk was om de zwaargewonde man te ondervragen.

Er zijn geen nieuwe bevindingen over de oorzaak van de aanrijding. De autopsie van de dodelijke slachtoffers wordt nog uitgevoerd, zei de politiewoordvoerder.

Veel omstanders op de plaats van het ongeluk

Volgens de brandweer lagen er vier mensen op de weg en zaten er twee vast in de zwaar vervormde wrakken. De hulpdiensten moesten hen bevrijden.

Een woordvoerster van de brandweer vertelde aan NDR Niedersachsen dat er al na korte tijd veel omstanders op de plaats van het ongeluk waren.

Hoewel ze het werk van de reddingswerkers niet hinderden, moest de politie het gebied rond het ongeluk wel afzetten.

Volgens de politie kwamen ook familieleden van de slachtoffers naar de plaats van het ongeval. Zij werden, net als de hulpverleners, opgevangen door hulpverleners.

Bron:Duitse media