Foto: Een toeriste geniet van het zicht in Didim, Turkije

Macaulay Burke gaf 12 euro uit aan een vakantieverzekering en zegt dat een reconstructie van zijn gezicht hem 60.000 euro had gekost. Bekijk hier de gevoelige foto’s en beelden.

Macaulay Burke vertrok met negen anderen naar Altinkum aan de zuidwestkust van Turkije voor een vakantie van een week in een vijfsterren all-inclusive resort.

Nadat ze hadden ontspannen bij het zwembad, boekte de groep een bootexcursie langs de kust van Didim.

De 28-jarige sensatiezoeker besloot op 19 juli een backflip te maken van het middendek in het turquoise water terwijl zijn familie toekeek vanaf het bovendek.

De verdwaasde duiker zwom voorzichtig terug naar de boot met de hulp van een andere passagier, zich niet bewust van de omvang van de schade.

Afschuwelijke foto’s tonen de reeks verwondingen die hij opliep, waaronder een gebroken neus en een ontwrichte kaak.

Hij scheurde ook een deel van zijn rechterneusgat af en scheurde zijn onderlip los van zijn tandvlees – waardoor zijn kaakbeen bloot kwam te liggen.

Nadat hij met spoed naar het ziekenhuis was gebracht, onderging Macaulay een twee uur durende reconstructieve operatie om zijn gezicht weer aan elkaar te naaien.

Bekijk hier de gevoelige foto’s en beelden.

Op slag dood

Sportschoolbezoeker Macaulay zei dat artsen hadden gezegd dat als hij geen ‘sterke’ nek en schouders had, hij zijn nek had kunnen breken – en op slag dood was.

Hij dringt er nu bij vakantiegangers op aan om altijd een verzekering af te sluiten, nadat hij op het laatste moment een polis van 10,80 pond afsloot waardoor hij geen 50.000 pond hoefde te betalen voor een operatie.

Macaulay, uit Warwick in Warwickshire, zei: “Ik had me er al maanden op verheugd om weg te gaan en ik was al maanden aan het gonzen in de aanloop ernaartoe.

“Het was geen gekke feestvakantie, maar een ontspannende vakantie met familie. Ik maakte de salto bij de eerste stop [op de excursie], na ongeveer 25 minuten van de reis.

“We hadden de hele vakantie backflips gedaan in het zwembad en dat was allemaal prima. Toen ik de salto maakte, kon ik de boot zien.

“Zodra ik opsteeg wist ik dat het slecht zou aflopen, er was niet veel reactietijd. De boot raakte me recht in mijn gezicht. Ik heb geluk gehad dat ik mezelf niet bewusteloos heb geslagen. Ik lag in het water en was erg versuft en ik wist dat er iets ergs was gebeurd.

“Ik sloeg op mijn gezicht en brak meteen mijn neus en scheurde mijn lip los van het tandvlees. Ik ontwrichtte mijn kaak en slaagde erin om mijn tandvlees uit elkaar te trekken zodat je het kaakbot kon zien.”

Andere passagier

Een andere passagier op de boot dook in zee en hielp Macaulay terug in veiligheid.

Daarna werd hij samen met zijn zwager Ainsley Carpenter, 32, op een speedboot teruggebracht naar de kust waar een ambulance klaarstond om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Macaulay zei: “Eerst dacht ik dat het wel goed zou komen en dat ik gewoon op de boot zou blijven. Ik heb jarenlang rugby gespeeld, dus ik heb een goede pijngrens en ik heb mijn neus al meerdere keren gebroken.

“Maar toen ik in de spiegel keek, zag ik alleen maar bloed, ik slikte zoveel bloed in. Ik wist dat mijn neus gebroken was, want hij was gewoon heel wijd en ik had mijn rechterneusgat gescheurd.”

Na twee dagen in het ziekenhuis en 50 hechtingen later, kreeg Macaulay zijn fit-to-fly pas en kon hij op zaterdag 22 juli terugvliegen naar Groot-Brittannië.

Hij beweert ook dat Britse artsen hem vertelden dat hij geluk had dat hij nog leefde.

Macaulay zei: “Ik kreeg te horen toen ik terugkwam dat ik zoveel geluk had. Ik ga vaak naar de sportschool om te trainen en ze zeiden dat als ik geen sterke nek en schouders had gehad, ik mijn nek had kunnen breken en in een heel andere positie had kunnen zitten.

Hij dringt er nu bij iedereen op aan om een verzekering af te sluiten voordat ze op vakantie gaan.

“Ze hebben briljant werk geleverd in Turkije. Mijn neus is niet meer zo recht geweest sinds ik rugby speelde. Mensen gaan naar Turkije voor een neuscorrectie. Ik heb de mijne laten doen, maar in een heel andere situatie.”

Bron: Britse media