Links: Mehmet Asar | Rechts: Adele

Een Turkse volkszanger uit Bodrum beweert de biologische vader te zijn van de Britse popster Adele. Mehmet Asar, een 52-jarige volkszanger uit Bodrum beweert dat hij een affaire had met Penny Adkins, de moeder van Adele.

Volgens Asar ontmoetten ze elkaar tijdens de maand juli in het jaar 1987, 9 maanden later beviel Penny Adkins van Adele in mei 1988. Asar beweert dat hij de moeder van Adele ontmoette toen hij als taxichauffeur werkzaam was, waarna het koppel nog enkele maanden contact onderhield.

Affaire

“Ik heb gedurende twee weken Penny Adkins en haar vriendengroep een rondleiding van de baai van Bodrum en Pamukkale gegeven. Penny stelde zich aan mij voor als verpleegster. We hadden elkaar graag, hierop volgde een affaire van twee weken. Een maand later keerde ze terug naar Engeland. Hierna is ze nog twee keer naar Bodrum gereisd en ze verbleef hier gedurende een maand,” aldus Asar.

Contact onderhouden

“Ze wou dat ik met haar mee naar Engeland ging, maar ik wou in Bodrum blijven. Hierna hebben we telefonisch contact onderhouden, maar dit was toen best duur en ingewikkeld. Uiteindelijk zijn we gestopt met communiceren. Alles klopt: de datum waarop ik samen met haar moeder was en haar geboortedatum 9 maanden later,” voegde hij eraan toe.

Asar beweert ook dat er een fysieke gelijkenis is tussen hem en de zangeres. Volgens hem lijkt de ring en middelvinger van Adele op zijn vastgegroeide vingers en haar befaamde intonatie is volgens de Turkse zanger ook genetisch te verklaren.

DNA test

Ansar verklaarde verder dat hij nooit getrouwd is geweest en benadrukte dat hij alleen wil dat Adele de waarheid weet. De zanger nodigde Adele ook uit voor een vakantie in Bodrum: “Bij deze nodig ik Adele en haar moeder uit in Bodrum. Ze zouden naar hier moeten komen, op vakantie gaan en met mij afspreken. Ik voel en weet dat ik de vader ben van Adele. Als het moet neem ik zelfs een DNA test. Het belangrijkste is dat de mensen weten dat ik geen bijkomende motieven heb. Ik heb een goed leven in Bodrum opgebouwd, maar ik wil alleen dat mijn dochter de waarheid kent,” aldus Asar.

In een interview uit 2015 verklaarde Adele dat haar familie afkomstig is uit Turkije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk (zie video hieronder). Hoewel het verhaal chronologisch lijkt te kloppen, zijn er toch enkele hiaten in het verhaal van Asar: de zangeres beschouwt Marc Evans, een Brits inwoner, als haar biologische vader.

 

Hürriyet