Een conservatieve Britse parlementariër heeft volgens berichtgevingen 115.944 pond geaccepteerd om een verslag over Turkije te schrijven en in het Lagerhuis voor te leggen, dat de Gulenistische organisatie (FETO) steunt.

Volgens de Brits krant The Times hebben Gulen-gerelateerde journalisten en het Journalists and Writers Foundation (JWF), parlementariër voor Harborough, Sir Edward Garnier opgedragen en £115.994 betaald in februari vorig jaar om coauteur te zijn voor een verslag getiteld “A Report on the Rule of Law and Respect for Human Rights in Turkey”. Het rapport werd in september vorig jaar gepubliceerd.

Het verslag van The Times luidde: “Het rapport van Sir Edward, dat zich bijna uitsluitend focust op de acties van de Turkse regering tegen Gulen-gerelateerde organisaties, werd in september gepubliceerd en gepromoot door het Londense pr-bedrijf Hawthorn, dat ‘reputatiemanagement’ biedt. Er werden ook kopieën gestuurd naar voormalig premier David Cameron en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond”.

“In maart nam Sir Edward deel aan een debat in het Lagerhuis over de EU-Turkije immigratiedeal waar hij ‘de continue en afschuwelijke misbruiken van mensenrechten en de rechtsstaat door de Turkse regering’ aanhaalde en een annulering van de steun van het V.K. voor de toetreding van Turkije verzocht”, stond er nog te lezen in het verslag van The Times.

Sabah