Foto (links): Bill Gates, en foto (rechts) Fulya Akkaya.

Microsoft en het wereldwijde consultancybedrijf McKinsey wedijveren om een jonge, visueel beperkte Turkse vrouw, Fulya Akkaya, die vijf jaar geleden de eerste plaats behaalde bij het toelatingsexamen voor de universiteit, aan te werven.

Akkaya, die op de voorgrond trad met haar harde werk hoewel ze tijdens haar hele schoolleven moeilijkheden ondervond als gevolg van aangeboren gezichtsverlies, zei:

“Als gevolg van mijn harde werk bieden nu drie grote bedrijven mij een baan aan.”

De 24-jarige Akkaya begon haar stage bij het kantoor van de Amerikaanse financiële reus JP Morgan voordat ze dit jaar afstudeerde aan de afdeling economie van de Boğaziçi Universiteit.

“Als ik voor Microsoft kies, word ik financieel analist, en als ik voor McKinsey kies, word ik financieel adviseur. Er is ook een mogelijkheid om bij JP Morgan verder te gaan,” zei ze, eraan toevoegend dat haar financiële studies aan de universiteit en het leren van Engels, Frans en Italiaans hebben bijgedragen tot het krijgen van deze jobaanbiedingen.

Akkaya gaf voorrang aan een verblijf in Turkije terwijl ze de aanbiedingen die ze kreeg evalueerde: “Ik kan een paar jaar in het buitenland blijven om ervaring op te doen, maar ik ben niet van plan om permanent te verhuizen.”

Akkaya, geboren uit een huisvrouwenmoeder en een gepensioneerde arbeidersvader, deed dit jaar opnieuw het toelatingsexamen voor de universiteit en werd 763ste onder 3 miljoen kandidaten en werd geplaatst in de rechtenfaculteit van de Universiteit van Istanbul.

“Het geeft me een gevoel van verwondering en opwinding omdat het een gebied is waarmee ik totaal onbekend ben,” voegde ze eraan toe.

Bron: Hürriyet