De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis (C) verwelkomt de burgemeester van Istanbul Ekrem Imamoğlu (R) en de burgemeester van Athene Kostas Bakoyannis, tijdens hun ontmoeting in Athene, Griekenland, 21 sept. 2021

Er zijn geen problemen die niet tussen Turkije en Griekenland kunnen worden opgelost, zei de burgemeester van Istanbul, Ekrem Imamoğlu, dinsdag, waarbij hij benadrukte dat gemeenschappelijke problemen gezamenlijke actie vereisen.

Imamoğlu, die in Athene werd verwelkomd door de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis, sprak tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Atheense burgemeester Kostas Bakoyannis.

Imamoğlu herinnerde eraan dat hij Bakoyannis in maart in Istanbul had ontvangen en wees op het belang van samenwerking tussen de twee gemeenten om de historische en economische banden te versterken.

Hij onderstreepte dat problemen zoals migratie, de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee gezamenlijk moeten worden opgelost.

De burgemeester van Istanbul, Ekrem Imamoglu, staat op 21 september met de burgemeester van Athene, Kostas Bakoyannis, te praten in het stadhuis van Athene.

De burgemeester van Istanboel, Ekrem Imamoglu, is dinsdag in Athene aangekomen voor een tweedaags bezoek, als officiële gast van de Atheense burgemeester Kostas Bakoyannis.

De Istanboelse burgemeester heeft eerder op de dag in het stadhuis van Athene een ontmoeting met Bakoyannis, die werd gevolgd door gezamenlijke verklaringen aan de pers.

Om 13.00 uur zullen de twee burgemeesters worden ontvangen door premier Kyriakos Mitsotakis. In de namiddag zal de burgemeester van Athene Imamoglu vergezellen op een rondleiding op de archeologische site van de Akropolis en om 21.00 uur zullen ze een bezoek brengen aan het Herod Atticus Odeon theater om Monica Bellucci de monoloog “Maria Callas: Brieven en herinneringen”.

Op woensdag zal Imamoglu om 11.30 uur de Oude Agora bezoeken en vervolgens het Syntagmaplein en Zappion, om de stadsvernieuwingsprojecten die in dit gebied worden uitgevoerd te inspecteren.

Om 16.30 uur zal hij een bezoek brengen aan de tentoonstelling “Portalen” van de Organisatie voor Cultuur en Ontwikkeling NEON in de voormalige Publieke Tabaksfabriek in Lenorman.

De Turkse burgemeester vertrekt woensdagavond naar Istanbul.

De reis van Imamoglu volgt op het bezoek van Bakoyannis aan Istanbul afgelopen mei, toen de twee burgemeesters een memorandum van overeenstemming en samenwerking op het gebied van cultuur en toerisme ondertekenden.

Bron: Sabah