Arka Sokaklar

Het 15de seizoen van de lang lopende Turkse tv-serie “Arka Sokaklar (achterbuurten)” staat op het punt te beginnen. Volgens een bron bij de productie van de serie wordt op dit moment de 557ste aflevering opgenomen. Dat weet de krant Milliyet.

“Arka Sokaklar” is een misdaadserie over een politieteam in Istanboel. Ook het dagelijks leven van de speurders komt aan bod. In het 15de seizoen krijgt dat team te maken met een internationaal misdaadsyndicaat. Dat zegt de bron binnen de productie.

Het nieuwe seizoen maakt dat “Arka Sokaklar” de langst zonder onderbreking doorlopende Turkse serie ooit wordt. Ze loopt sinds 2006 elk jaar door. Volgens experts liep alleen “Kaynanalar (schoonmoeders)” langer.

Deze serie telt ook meer afleveringen: namelijk 950, maar liep niet aan 1 stuk door. Ze liep van 1974 tot 2004, maar er werden jaren overgeslagen.

De Turkse serie met de meeste afleveringen is “Ferhunde Hanımlar (mevrouw Ferhunde). Dit programma werd uitgezonden tussen 1993 en 1999, en telt 1.780 afleveringen.

K.L.

(Bron: Hürriyet)