Ahmet Güleç

De Uitvoerdersvereniging van Meubels, Papier en Bosbouwproducten gaat een virtuele handelsbeurs organiseren voor Israël van 14 tot 16 september.

De Israëlische markt is van cruciaal belang voor de Turkse meubelsector, zegt voorzitter Ahmet Güleç.

“Wat de meubelsector betreft, zien we dat de Israëlische markt zich goed aan het herstellen is van de coronacrisis.”

Güleç benadrukt dat de export van meubels naar Israël met 10% gestegen is tegenover vorig jaar. Het bedroeg $85 miljoen (TL 632 miljoen) in de eerste zeven maanden van dit jaar, ondanks de terugval tijdens de coronacrisis van maart tot mei.

Foto: meubels in een opslagplaats in het district Inegöl, in de noordwestelijke provincie Bursa

“In juni en juli heeft de economie zich verder hersteld. Dus Israël wordt ook dit jaar één van de grootste afzetmarkten van de Turkse meubelsector, net als vorige jaren.”

Het aandeel van de totale meubelexport dat naar Israël gaat, stijgt bovendien, aldus Güleç. Men verwacht dat het exportvolume dit jaar $140 miljoen tot $150 miljoen zal bedragen, tegenover $125 miljoen vorig jaar. Dat is te danken aan de flexibiliteit van de bilaterale handelsbetrekkingen.

“We verwachten dat de export naar Israël op korte termijn kan stijgen tot $250 miljoen. Op langere termijn kunnen we naar $400 à $450 miljoen gaan. Dat zou dan 10% van ons totaal exportvolume zijn.”

Bron: Sabah

S.V.R.