Foto: Turkse politieagente in Istanbul

Minstens 15 politieagenten zijn in de afgelopen 25 dagen door zelfmoord om het leven gekomen, zei de politievakbond Emniyet-Sen Faruk Sezer op 16 juni.

Lange en onregelmatige werktijden hebben een negatief effect op de geestelijke gezondheid van politieagenten, zei Sezer tegen Halk TV.

“In ons land, als je een politieagent bent, word je fysiek uitgeput. Het is geen technisch werk, maar fysiek werk. Vijftien politieagenten worden naar een taak gestuurd die normaal door drie mensen moet worden gedaan. Ze worden naar onnodige klussen gestuurd,” zei Sezer.

Hij zei dat terwijl een ambtenaar gemiddeld 160 uur per maand werkt, een politieagent minstens 240 uur werkt, wat soms kan oplopen tot 400 uur.

Sezer zei dat 2013 het jaar was waarin het politiekorps het hoogste aantal zelfmoorden kende met de dood van 57 politieagenten.

“In 2018 of 2019 is dit aantal gedaald tot 53,” zei hij.

In totaal hebben 40 politieagenten zelfmoord gepleegd sinds het begin van dit jaar, zei hij, waarschuwend dat dit aantal het cijfer van 2013 nadert.

De belangrijkste reden achter de stijging van het aantal zelfmoorden is dat het politiekorps niet goed wordt beheerd, zei hij.

“Het werd in het verleden ook al niet goed beheerd, dus niet alleen nu,” zei hij.

Bron: Turkse media

Turkse muzikanten plegen massaal zelfmoord