Whosuck Lee (links) en Kim Yoonje (rechts)

Aanklagers in Istanbul hebben een gevangenisstraf tot 46 jaar geëist voor een Zuid-Koreaanse schrijver die in Istanbul woont wegens beschuldigingen van foltering.

De 44-jarige verdachte, Whosuck Lee genaamd, wordt op zeven verschillende gronden beschuldigd van foltering en aanranding van de 22-jarige Zuid-Koreaanse Kim Yoonje.

Whosuck en Kim deelden ongeveer twee maanden een huis in het stadsdeel Ümraniye, waar Kim door haar vriend werd mishandeld, gechanteerd met naaktvideo’s, uitgehongerd en geslagen.

Whosuck werd in maart gearresteerd en een datum voor de rechtbank moet nog worden gepland. De dinsdag openbaar gemaakte aanklacht zegt dat de verdachte, die Kim online ontmoette, samen met haar naar Istanbul reisde en ze huurden een flat in Ümraniye.

Whosuck Lee

Whosuck wordt ervan beschuldigd het slachtoffer tussen februari en maart te hebben gemarteld en haar te hebben aangerand. Zijn vermeende misdrijven omvatten seksuele marteling en het uitdrukken van sigaretten op haar huid.

Hij wordt er ook van beschuldigd haar in de flat te hebben opgesloten en haar voedsel te hebben onthouden.

De aanklagers zeggen dat de verdachte de mobiele telefoons en de computer van het slachtoffer heeft vernield en zichzelf aan haar heeft opgedrongen terwijl hij de aanranding op video opnam.

Hij zou ook gedreigd hebben de video’s te uploaden naar pornowebsites als het slachtoffer hem zou verlaten.

Whosuck wordt ook beschuldigd van aanranding omdat hij Kim herhaaldelijk heeft geslagen met een parfumflesje, een mobiele telefoon en stukken van een vernielde computer, waardoor de botten van Kim zijn gebroken.

De verdachte heeft de beschuldigingen ontkend en beweert dat hun geslachtsgemeenschap consensueel was en dat de acties die neerkwamen op marteling het resultaat waren van een “seksueel fantasierollenspel”.

Bron: Turkse media