Foto: verkeer op de Derebaşı Bends, een autoweg in de bergen tussen Bayburt en Trabzon, 15 november 2020.

Derebaşı is een autoweg die het slaperige Bayburt in het Zuiden en de drukke Zwarte-Zeestad Trabzon in het Noorden met elkaar verbindt.

Hij ligt op een hoogte van ongeveer 3.500 meter en zorgt voor de kortste route tussen beide steden. Onlangs werd de weg erkend als toeristische trekpleister, en sindsdien is hij populair bij mensen die zoeken naar een kick.

De meeste automobilisten kiezen een langere, maar veiligere route, maar voor avonturiers zijn de 13 haarspeldbochten tussen steile rotswanden juist zeer aantrekkelijk.

De website Dangerous Roads, waarop automobilisten het advies krijgen om bepaalde routes niet te nemen, duidde de weg aan als de gevaarlijkste ter wereld.

Emre Gündoğan is zo’n avonturier. Aan Demirören Agency vertelde hij dat hij graag over alle gevaarlijke wegen in de wereld rijdt. Hij nodigt andere adrenalinejunkies  uit om ook eens deze route te proberen.

“Hier zijn ongelofelijk veel scherpe bochten”, aldus Gündoğan. “Bovendien stokt je adem wel even als je er naar beneden kijkt. Beginners laten deze weg best even voor wat hij is.

Vermoedelijk werd de weg in 1916 gebouwd door dwangarbeiders. In die tijd stond het gebied onder controle van Rusland. Zo nu en dan werd de weg hersteld, maar toch heeft hij het moeilijk om stand te houden tegen de natuur.

Dikke mist, zware regenval, aardverschuivingen en lawines komen vaak voor in het gebied, en bovendien moet de weg 6 maanden per jaar afgesloten worden vanwege de sneeuw. Als die sneeuw begint te smelten, zorgt dat voor stroompjes die naar beneden klateren, wat een mooi uitzicht biedt voor de automobilisten op de weg.

Derebaşı

Onvoorzichtige chauffeurs kunnen wel de dieperik instorten, want er zijn geen vangrails. Ook plotse steile stukken zorgen voor problemen voor wie niet let op bewegwijzering. Op sommige punten kan maar 1 auto rijden, en andere delen bestaan uit grint, en niet uit asfalt.

Ook Davut Doğan gebruikt Derebaşı af en toe. Hij bevestigt dat slechts een klein foutje genoeg is om van de kliffen te storten. “Omdat de weg zo smal is, moeten we altijd wachten om een andere bestuurder te laten passeren. Om de bochten te nemen moet je flink vertragen, en vaak moet je een scherpe bocht in 2 of 3 fases nemen.”

Hasan Türkoğlu is dan weer zeer benieuwd naar de weg. Hij zag hoe die op sociale media als de “weg naar de dood” werd beschreven. “Hoewel de weg beangstigend is, zijn er toch mensen die hem gebruiken.

Derebaşı is niet de enige Turkse weg die op Dangerous Roads staat. Ook het “Vogelnest”, op de berg Toros, dat de bergachtige Mediterrane kustregio met Anatolië verbindt, kreeg een eervolle vermelding.

Deze route van 60 kilometer lang heeft een verticale rotswand aan 1 kant, en een afgrond van 2 kilometer diep aan de andere kant. Toch is de weg belangrijk voor het toerisme. Daarom legde de overheid een tunnel aan voor wie het gevaar niet graag opzoekt.

K.L.

(Bron: Sabah)