Metin Türk, een student uit Izmir, had verschillende keren geprobeerd om een degelijke foto op te sturen naar de gemeente om zijn aanvraagformulier voor een buspas in orde te krijgen. Maar tevergeefs, hierom besloot hij uit frustratie een foto te gebruiken van een ex-wereldbekende voetballer. Tot zijn grote verbazing werd zijn aanvraag goedgekeurd. Desondanks dat de student niet lijkt op de voetballer, lukte het hem toch om de buspas enige tijd te gebruiken, zonder dat iemand het opmerkte.

De student beweert dat hij enkel een korting wilde bekomen met de buspas en dat hij niemand in een slecht daglicht wenst te zetten. “Ik ben geen fan van Beckham, maar hij was de eerste aan wie ik dacht toen ik een foto op het internet zocht. Tot mijn grote verbazing aanvaarde het systeem de foto”, vertelde de student aan de pers.

https://www.youtube.com/watch?v=CzB5d-THrs4

De student wil opnieuw zijn aanvraag doen om de foto te vervangen, maar dat lukt hem echter niet, aangezien hij al online geregistreerd staat. Volgens hem zouden andere studenten ook foto’s hebben geüpload van andere wereldsterren, zoals Selena Gomez , Lionel Messi, …

De gemeente reageert geamuseerd en zegt dat het fenomeen hun niet onbekend is. “Zo zien wij soms aanvraagformulieren met de foto’s van Brad Pitt, Adriana Lima, Angelina Jolie, Johnny Depp, Al Pacino, Tarkan, Ahmet Kaya, Mesut Özil en Ronaldo. Doordat wij zeer veel aanvragen op een korte tijd moeten behandelen, gebeurt het wel eens dat er eentje aan ons toezicht ontsnapt,” klonk het alvast bij de gemeente.

Hurriyet