Een lokale man en zijn geit zijn de afgelopen maanden zeer populair geworden onder de lokale bevolking in Çankırı, een provincie nabij de Zwarte Zee.

Ali Sever die van Rize naar Çankırı overkwam om mee te werken aan de bouw van een Turks badhuis, zei dat hij al meer dan 13 jaar samenleeft met zijn geit genaamd Prinses. Hij verklaarde dat hij Prinses cadeau kreeg van zijn nicht toen ze nog maar tien dagen oud was.

De 56-jarige Sever is naar verschillende provincies moeten reizen omwille van zijn job, telkens vergezeld door zijn geliefde geit.

“Ik heb het afgelopen jaar bijna 60 provincies bezocht en telkens was Prinses aan mijn zijde. Ik kocht een minibus, waarin we constant reizen, zodat ze zich comfortabel zou voelen. We gaan samen winkelen, naar de bank en op restaurant. In het begin vonden mensen het uiterst vreemd maar na een tijdje accepteerden ze het gewoon,” zei hij.

Sever ziet Prinses als zijn beste vriend en zegt dat hij er nooit aan heeft gedacht om haar te slachten voor haar vlees.

“Ik hoor van sommige mensen dat ik haar naar het slachthuis moet brengen, een suggestie die ik absoluut niet waardeer. Ik kan mijn prinses niet opofferen. We zullen samen zijn totdat ze sterft. We zullen bij elkaar blijven en hebben samen nog een lange weg te gaan,” voegde hij toe.

Hurriyet