Het Internationale Film Festival van Antalya wordt geopend op 21 oktober in de zuiderse provincie Antalya, waar er meer dan 30 films zullen worden voorgesteld tot de 27ste oktober. Het is een van de langstlopende kunstevenementen in Turkije.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het 54 jaar oude festival, zal er geen aparte categorie worden gemaakt voor internationale films. Alle concurrerende films zullen in een enkele categorie worden geëvalueerd. Tijdens het festival zullen er filmpremières, workshops, toespraken, speciale filmvoorstellingen, concerten en cinema-cuisine evenementen doorgaan. Een exhibitie getiteld “Emek Movie Theater Once Again” zal ook geopend worden als onderdeel van het festival. Hierbij wordt er gefocust op het legendarische neergehaalde theater in het Beyoğlu district in Istanbul.

De films die dit jaar concurreren zijn de Iraanse film “A Man of Integrity”, het Chinese “Angels Wear White”, het Mexicaanse “April´s Daughter”, het Duitse “Human Flow”, het Turkse “The Guest” en “Ugly Duckling” het Japans-Franse “Radiance”, het Franse “Redoubtable”, het Georgische “Scary Mother” en het Amerikaanse “The Florida Project”.

Het festival reikt een prijs uit van 50.000 euro aan de beste film, 25.000 euro aan de beste vrouwelijke regisseur, 25.000 euro aan de beste actrice en 25.000 euro aan de beste acteur. Tickets voor het festival zijn momenteel beschikbaar voor verkoop aan de ticketbalie van het Antalya Culture Center.

Geschiedenis

Het Antalya Film Festival begon voor het eerst onder de naam Antalya Art Festival in 1964, bedacht door de Turkse regisseur Behlül Dal.

Hurriyet