Duitsland heeft eerder beloofd om krachtiger op te treden tegen de activiteiten van de terreurorganisatie PKK. De PKK voert in Duitsland een beleid dat steeds agressiever wordt.

De groepering staat op de terreurlijst van Turkije, de VS en de Europese Unie.

De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, zei tijdens een persconferentie in Berlijn dat er dit jaar 50 procent meer misdaden werden gepleegd door buitenlandse extremisten en terreurgroeperingen. De PKK heeft hierin het grootste aandeel.

“De overheid zal er alles aan blijven doen om ervoor te zorgen dat buitenlandse terroristische en extremistische organisaties buiten te houden. Ons land is geen actieterrein voor deze groeperingen zoals de PKK,” benadrukte hij.

1.873 criminele delicten

PKK-aanhangers hebben vorig jaar in Duitsland 1.873 criminele delicten gepleegd, een stijging van meer dan 80 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De cijfers werden gepubliceerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het aantal gewelddadige delicten is verdubbeld van 152 naar 305.

Ondanks het verbod op de PKK, dat al sinds 1993 van kracht is, blijft de terreurorganisatie met zo’n 14.000 aanhangers zeer actief in Duitsland.

Aanhangers van de PKK en haar Syrische tak YPG, eisten vorig jaar de verantwoordelijkheid op voor tientallen aanvallen op moskeeën, verenigingen en andere Turkse instellingen in Duitsland.

Ankara

Ankara heeft Berlijn herhaaldelijk bekritiseerd omdat het geen serieuze maatregelen heeft genomen tegen de PKK en haar vertakkingen in Duitsland.

Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer, een invloedrijke conservatieve politicus, beloofde bij zijn intrede een harde aanpak tegen buitenlandse extremistische en terroristische groeperingen.

In februari werden twee grote propagandabedrijven opgerold die werden beheerd en gefinancierd door de PKK.

Duitsland verbiedt twee belangrijke propagandabladen van de PKK

Hurriyet

O.A