Een Franse tv-zender heeft met behulp van fotoshop een protestbord gecensureerd dat was gericht naar de Franse president Emmanuel Macron. Het signaal werd omhooggehouden door een protesteerder van de gele hesjes. De Franse krant “Liberation” meldde het nieuws vorige zondag.

De originele foto, vastgelegd door een fotojournalist van AFP, toont een protesteerder die een bord vast heeft met daarop de woorden “Macron Vertrek”.

Voormalige minister en huidig Frans parlementslid Thierry Mariani haalde zwaar uit naar France 3 en noemde de stap “Noord-Koreaanse propaganda”. De tv-zender bezweek onder de zware kritiek op sociale media en verontschuldigde zich al gauw. Ze spraken van een “menselijke fout”.

Duizenden demonstranten zijn de afgelopen vier weken op straat gekomen in heel wat Franse steden om te protesteren tegen de controversiële brandstofbelasting van Macron.

De “gele hesjes” hebben gevarieerde politieke standpunten, gaande van extreemrechts tot extreem-links. De groepering heeft geen vaste organisatiestructuur en er is geen contact met de Franse regering.

Sabah

O.A.