De Syrische militaire oppositie heeft gezworen steun te verlenen aan de geplande Turkse militaire operatie tegen terreurgroeperingen PKK en YPG ten oosten van de Eufraat.

Woordvoerder Ayman al-Asimi zegt dat de Syrische oppositie bereid is om te strijden tegen YPG en PKK-terroristen die regio’s bezetten ten oosten van de Eufraat.

“De militaire operatie ten oosten van de Eufraat is een voortzetting van operaties Eufraatschild en Olijftak, die veiligheid en stabiliteit brachten voor de Syrische bevolking,” zei hij in een verklaring op sociale media. “Het is een operatie die de integriteit van Syrië zal vrijwaren,” benadrukte hij.

Terreurgroeperingen PKK en YPG

Al-Asimi zei dat terreurgroeperingen PKK en YPG een “bron van internationale terroristische dreiging” zijn die het vredesproces in Syrië belemmeren. Hij deed beroep op de internationale gemeenschap om partij te kiezen voor de Syrische oppositie en Turkije in de strijd tegen de terroristische groeperingen.

President Erdogan zei vorige woensdag dat de Turkse strijdkrachten weldra van start zullen gaan met een nieuwe missie ten Oosten van de Eufraat om de regio vrij te maken van PKK/YPG-terroristen.

De VS heeft het Vrij Syrisch Leger en de Nationale Coalitie voor Syrische Revolutionaire Oppositiekrachten (SMDK) gewaarschuwd om geen steun te verlenen aan de Turkse operatie.

“Elke vorm van participatie is een aanval op de Verenigde Staten en de coalitietroepen. Dit zal leiden tot een directe confrontatie wat vernietigend zal zijn voor de betrekkingen tussen het Vrij Syrisch Leger en de VS,” luidde het.

“Wanneer olifanten dansen, moet je wegblijven van de dansvloer,” aldus de Amerikanen.

In haar meer dan 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije is de PKK – die door Turkije, de VS en de EU als terreurorganisatie wordt beschouwd- verantwoordelijk geweest voor de dood van bijna 40.000 mensen waaronder vrouwen en kinderen.

Anadolu

O.A.