Foot: Damla Aktaş (20), İlknur Arslan (22) en Eda Ertekin (20)

Vijf mensen zijn om het leven gekomen toen een auto in de vroege maandag in de westelijke Turkse provincie Çanakkale op een vrachtwagen botste.

De auto was op weg naar het district Biga vanuit het centrum van Çanakkale toen hij bij het verlaten van een benzinestation op een vrachtwagen botste.

Alle slachtoffers waren inzittenden van de auto. Hun lichamen werden uit het wrak gehaald terwijl voorbijgangers een kleine brand in het voertuig blusten na het ongeval. Veiligheidstroepen stelden een onderzoek in naar het ongeval om de oorzaak vast te stellen.

De chauffeur van de vrachtwagen, die niet gewond raakte, werd aangehouden op grond van niet nader gespecificeerde beschuldigingen.

De slachtoffers werden geïdentificeerd als twee mannen, van wie er een de auto bestuurde, en drie vrouwen.

Het was het op één na dodelijkste ongeval van dit jaar tot nu toe. Op de eerste dag van 2022 kwamen in de centrale provincie Aksaray zeven mensen, waaronder een gezin van zes, om het leven toen twee auto’s op elkaar botsten.

Verkeersongevallen eisen elk jaar honderden levens in het hele land en de meeste zijn het gevolg van roekeloos rijgedrag.

Vorig jaar kwamen bij 430.204 ongevallen 2.422 mensen om het leven en raakten nog eens 276.935 mensen gewond.

Meer dan 194.000 van de ongevallen werden veroorzaakt door een bestuurdersfout.

Het aantal dodelijke slachtoffers is in 2021 aanzienlijk gedaald, van 4.866 in 2020.

Bron: Sabah