Güven Arslan en zijn vrouw Sibel Arslan poseren met hun pasgeboren baby Ragnar in Diyarbakır, in het zuidoosten van Turkije

Güven Arslan beweert dat zijn pasgeboren zoon de eerste Turk zou kunnen zijn die vernoemd is naar Ragnar Lothbrok, een Deens-Zweedse koning wiens naam vereeuwigd werd in de Viking saga’s.

Arslan, die in de zuidoostelijke provincie Diyarbakır woont, werd een fan van de Viking cultuur na het kijken naar de populaire historische serie “Vikings“.

De 34-jarige vader van twee is trots op zijn beslissing omdat hij aanvankelijk met zijn vrouw had afgesproken om hun vorige week geboren zoon iets te noemen dat klonk als “Rüzgar” (wind in het Turks), maar hij veranderde op het laatste moment van gedachten.

“Voor zover ik me kan herinneren, keek ik altijd naar de meeste films, tekenfilms en tv-programma’s over Vikingen. Ik hield van het personage Ragnar in de serie Vikings. Ik heb er altijd van gedroomd om een zoon te hebben die net zo charismatisch is als hij,” zei hij over zijn beslissing om zijn zoon te vernoemen naar het personage dat in de serie wordt gespeeld door de Australische acteur Travis Fimmel.

Lees ook: Polen gaat project in Turkije steunen vanwege ‘Ragnar Lodbrok’

Na wat onderzoek kwam hij erachter dat de Turkse wet hem toestond zijn zoon naar de legendarische koning te vernoemen, “zolang er maar geen letters in voorkomen die niet in het Turks bestaan, zoals W, X of Q.”

Zijn vrouw geloofde niet dat Arslan hun zoon Ragnar had genoemd en was geschokt toen zij ontdekte dat de identiteitskaart was afgegeven onder de naam van de Vikingfiguur.

“Zij (vrouw) staat erop dat ze hem nog steeds Rüzgar noemt en mijn dochter noemt hem ook Rüzgar maar ik zal hem Ragnar noemen,” zei hij.

Zijn vrouw Sibel Aslan vertelde Demirören News Agency (DHA) dat ze het goed vond met de naam.

“Ik kijk ook naar Vikings, maar mijn man is een grote fan. Hij heeft elke aflevering herhaaldelijk bekeken,” zei ze.

Bron: Sabah